Марвена

Девета национална конференция по болнична фармация

В края на изминалата седмица Марвена Диагностика ЕООД стана част от едно от най-важните събития за болничните фармацевти в България, а именно Девета национална конференция по болнична фармация. Мероприятието се организира от Професионалната Организация на Болничните Фармацевти в България и се проведе от 9ти до 11ти октомври във „Витоша Парк Хотел“, гр. София.

Една от наболелите теми на специалистите в момента е изменението на Наредба 28 за устройството, реда и организацията на работата в аптеките, която предвижда централизирано приготвяне на лекарствените продукти за системно лечение на злокачествени заболявания в аптеката на съответното лечебно заведение във вид за директно приложение на пациента. В тази връзка Марвена Диагностика ООД участва активно не само като спонсор, но и в образователната част на конференцията с лекция за приложението на предлаганите от фирмата роботизирани системи, предназначени за тези приготвяния. Лектор бе г-жа Aygul Koseoglu, която има дългогодишен опит в работата като Управител на аптека в отделението по онко-хематология и химиотерапия на болница KARTAL в Истанбул, Турция, и същевременно е преподавател в университета Yeni Yuzyil. Тя успя да сподели с българските си колеги модела, организацията и процедурите, които трябва да се изпълняват в една болнична аптека, отговаряща на европейските и американски стандарти.

Въпросите към поканения от нас фармацевт бяха свързани предимно с периода на преход към централизация и автоматизация на работата в болничната аптека. За всички стана ясно, че този процес не е бърз и лесен, а трябва да се извърви дългият път на модернизация, обучение и не на последно място – да се натрупа опит.

Марвена Диагностика ЕООД ще върви редом до специалистите болнични фармацевти по тази пътека, осигурявайки им надеждни, рентабилни и качествени решения, информация и обучения, оптимизиращи работния процес.

« Обратно