Марвена

Siemens Healthineers е първата водеща компания за диагностика, предлагаща количествен тест за COVID-19 за измерване на неутрализиращи антитела

Siemens Healthineers е първата водеща компания за диагностика, предлагаща количествен тест за COVID-19 за измерване на неутрализиращи антитела

  • Тестът за антитела на Siemens Healthineers SARS-CoV-2 IgG Antibody Test, който се предлага със CE маркировка, доказано измерва неутрализиращите антитела. Компанията е подала заявление до FDA за разрешение за спешна употреба (EUA).
  • С появата на ваксините срещу SARS-CoV-2 Siemens Healthineers е готова с напълно автоматизирани тестове за антитела, които могат да се използват, за да предоставят информация дали работят програмите за масово ваксиниране.
  • Надеждните тестове за антитела са ценен инструмент за измерване на ефективността на ваксините.

Днес Siemens Healthineers обяви, че техният тест за антитела SARS-CoV-2 IgG Antibody Test (sCOVG)1 доказано измерва неутрализиращите антитела и е получил CE маркировка. Тестът е подобрена версия на анализа, който това лято стана достъпен в световен мащаб, включително в САЩ. Той демонстрира способността да открива неутрализиращи антитела и да отчита количествени резултати, измерващи количеството на неутрализиращите антитела, присъстващи в кръвната проба на пациента. Компанията е подала заявление до FDA за разрешение за спешна употреба (EUA).

Неутрализиращите антитела са от решаващо значение в борбата срещу COVID-19, защото защитават клетките от инфекция с вируса. Вирусът обикновено дава имунен отговор с много антитела, които действат като армия, за да се справят с вируса; обаче само малка част от тези антитела са способни да неутрализират - блокирайки вируса от заразяване на допълнителни клетки. Тези неутрализиращи антитела се развиват или в отговор на естествена инфекция, или на ваксинация, след което се свързват с вируса и блокират инфекцията. За да се измери ефективността на ваксината, е от решаващо значение да се идентифицира наличието на тези неутрализиращи антитела, както и да се оцени количествено вероятното ниво, необходимо за защита срещу бъдещи срещи с вируса. Тестът за антитела на Siemens Healthineers ще направи възможно получаването на тази информация, тъй като ваксините се разпространяват и излагането на COVID-19 се тества срещу имунизация и нивото на имунитет, което ваксината осигурява.

„В началото на пандемията научната общност трябваше да научи за COVID-19 и как би реагирала нашата имунна система. Ние се насочихме към спайк протеина за нашите тестове за антитела, очаквайки, че антителата към този протеин в крайна сметка ще се окажат неутрализиращи “, каза д-р Deepak Nath, PhD, президент на Laboratory Diagnostics в Siemens Healthineers. "Сега са налични адекватни данни, които потвърждават, че антителата към спайк протеина са наистина неутрализиращи, особено тези срещу рецептор-свързващия домейн на спайк протеина. Медицинските служители могат да се чувстват уверени, че нашият тест ще им помогне да определят дали имунната система на пациента произвежда правилните антитела за спиране или предотвратяване на инфекция с COVID-19. "

Тестовете на Siemens Healthineers за SARS-CoV-2 IgG антитела се предлагат в една от най-големите инсталирани бази с автоматизирани имунологични анализатори в света и най-голямата в САЩ. Това включва Atellica® Solution и ADVIA Centaur® XP и XPT семейства анализатори и системи Dimension Vista® и Dimension® EXL ™.

Siemens Healthineers се отличава като доставчик на качествени анализи за подпомагане на борбата с пандемията COVID-19. В допълнение към тестовете за антитела, антигени и молекулярни SARS-CoV-2 тестове, Siemens Healthineers предлага обширно портфолио за диагностика в помощ при прогнозирането, лечението и проследяването на пациенти с COVID-19. Обширното и диференцирано меню на компанията включва панели за хематология, коагулация, сърдечни, респираторни, възпалителни и инфекциозни заболявания. Решенията за кръвни газове и образна диагностика от Siemens Healthineers дават ефективни резултати, които помагат на клиницистите при грижата за пациенти с COVID-19.

1 Не се предлага за продажба в САЩ. Наличността на продукта може да варира в различните държави и е предмет на различни регулаторни изисквания.

« Обратно